18 Haziran 2019 Salı

Tahliye isteyen hasta tutuklunun duruşmasını ‘arıza var’ diye ertelediler

18 Haziran 2019
“Çocuklarım yetim büyümesin. Ben burada ölüyorum” diyerek tahliyesini isteyen hasta tutuklu Hüseyin Kara’nın 13 Haziran’daki mahkemesi “SEGBİS’te sorun var” denilerek ertelendi.


8 Mart 2019’da tutuklanıp Edirne Cezaevine, 45 gün önce de Bandırma Cezaevine sevk edilen Hüseyin Kara’nın mahkemesi ertelendi. Ciddi sağlık sorunlarıyla boğuşan ve duruşmalara SEGBİS ile katılan Kara, 13 Haziran’da Ankara 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 13.30 başlayacak davası 18.00’e uzadı. Fakat SEGBİS’te bağlantısında sorun çıktığı söylenerek mahkemeye bağlanamadığı için savunmasını yapamadı.

“Ben burada ölüyorum. Ne olur sesimi duyurun. Çocuklarım yetim büyümesin” diyen hasta tutuklu Hüseyin Kara’nın duruşması 4 Temmuz 2019’a ertelendi.


ZATEN ZAYIFTI, 10 KİLO DAHA ZAYIFLAMIŞ
Hüseyin Kara’nın abisi Mehmet Kara, “Kardeşimin midesinde ülser var, üzüntüye gelemiyor. Biz Hatay’dayız. Her zaman görüşemiyoruz. En son Ramazan Bayramı’nda görüştük. Burada spor imkanı var, daha iyiyim dedi. Ama çok zayıflamış. Zaten zayıftı, 10 kilo daha vermiş. Yarım saatte ne o bize derdini anlatabiliyor, ne biz derman olabiliyoruz. Çocukların psikolojisi bozuldu. Anne-baba ikisi de yok… Böyle arada sıkıştık kaldık” dedi.

Bandırma’da tutuklu bulunan kimya doktoralı Kara’nın eşi Zübeyde Kara Konya Ereğli Cezaevinde tutuklu. Üç çocuklarına ise Hatay’da yaşayan annesi Fidan kara bakıyor. 3 yaşındaki en küçük kızı Sena iki hafta önce annesinin yanına, cezaevine verildi.

Hüseyin Kara, kızı Sena ile birlikte, Bandırma Cezaevinde görülüyor. 3 yaşındaki Sena iki hafta önce Konya Ereğli Cezaevinde tutuklu bulunan annesinin yanına verildi.
Kara çiftinin çocuklarına babaanneleri Fidan Kara bakıyor. Rana 12, Erdem 10 yaşında.


Kara çiftinin çocuklarına babaanneleri Fidan Kara bakıyor. Rana 12, Erdem 10 yaşında.

25 yıl önce babasını kaybeden ve yetim büyüyen Kara, TBMM İnsan hakları Komisyonu Üyesi ve HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’na 11 Nisan 2019’da bir mektup yazmış, kendisinin, eşinin ve kızının rahatsızlıklarını anlatarak yardım istemişti. Kara şöyle demişti: “Ömer bey burada ölüyorum, sesimi kimseye duyuramıyorum. Üç çocuğum da yetim büyüsünler istemiyorum” demişti.