1 Ekim 2019 Salı

2 aylık evliyken tutuklandı, cezaevinde kanser oldu, tedavisi geciktirildiği için tümör hızla büyüdü

1 Ekim 2019 
Üç hafta önce göğüs kanseri teşhisi konulan hasta tutuklu Betül Aygün yarın ameliyat olacak. Biyopsi sonuçlarını 6 ay bekleyen Aygün’deki tümör 1 ay içinde hızla büyüdüğü için ameliyat kararı alındı.



Cezaevleri hasta tutuklular için eziyet evleri olmaya devam ediyor. Nisan 2019’da Ödemiş Devlet Hastanesine sevk edilen ve biyopsi yapılan 28 yaşındaki Betül Aygün’e 3 hafta önce göğüs kanseri teşhisi konuldu. Tahlil sonucu için 6 ay bekletilen Aygün’deki tümör 1 ayda hızla büyüdü.

GARDİYAN KOLUNA GİREREK GETİRDİ

Betül Aygün’ün eşi Abdurrahman Aygün, “Eşim bir yıl önce safra kesesinden ameliyat geçirmişti. Bu ameliyat zaten bize haber verilmedi. Dört gün sonra, kapalı görüşüne gittiğimde öğrendim. Gardiyan koluna girerek kapalı görüşe getirmişti. 5-6 ay önce de Ödemiş Devlet Hastanesine muayeneye gitmişti. Doktor biyopsi yapılmasını istemiş, üç hafta önce öğrendik sonucu.” dedi.

Hükümözlü olduğu için eşinin evrak işlemlerinin çok kısıtlandığını belirten Aygün, bu durumda bile hastaneye gittiğinde birçok prosedürle karşılaştıklarını, evrakların hazırlanmasının uzun sürdüğünü ifade etti. Ameliyat için Ödemiş Devlet Hastanesinden İzmir’deki Katip Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen Betül Aygün, cezaevi savcısına dilekçe yazarak durumunu anlatmasına rağmen hala bir tahliye kararı çıkmadı.

Betül Aygün, annesi Gülşen Aygün ile birlikte.
HASTALIĞININ NE AŞAMADA OLDUĞUNU BİLMİYORUZ

Abdurrahman Aygün, eşinin, hücrelerden oluşan cezaevi aracıyla yaptığı zor yolculuklar nedeniyle çok yıprandığını söyleyerek şöyle devam etti:

“Eşim hastaneden gelince kaç gün kendine gelemiyor, yemek yiyemiyor, bitkin bir vaziyette, konuşacak halde değildi. 2,5 saat git gel mahvoluyor. Tahlil sonuçlarını almaya gittiğinde yol tutmuş, bayağı bir rahatsızlanmış, tekrar hastaneye kaldırmışlar. Son bir ultrasona daha girecek, 1 Kasım’a gün vermişler. Geçen hafta görüşe gittiğimde doktoru kitlenin bir ay içinde normalden çok hızlı büyüdüğünü söylemiş. Bunlar hep strese ve bulunduğu ortamdan kaynaklanıyor. Hastalığının ne aşamada olduğunu tam bilmiyoruz, sık sık takip edilmesi gerekiyor. Cezaevi savcısıyla görüştüm. Hastaneden raporları alamıyorum, hükümlü olduğu için çok kısıtlı ilerliyor.”

15 TEMMUZ’DAN 3 GÜN ÖNCE NİKAHI KIYILDI

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Coğrafya bölümünden 2010’da mezun olan Betül Aygün, 12 Ekim 2016’da Çanakkale’de tutuklandı. Üç ay sonra Ödemiş M Tipi Cezaevine sevk edildi. Çanakkale Ağır Ceza Mahkemesi tarafından örgüt üyesi olduğu iddiasıyla 12,5 hapis cezasına çarptırılan Aygün’ün cezasını İstinaf Mahkemesi 7,5 yıla indirdi. Cezayı Yargıtay yaklaşık bir yıl önce onayladı. 12 Temmuz 2016’da evlenen Betül Aygün, daha iki aylık evliyken tutuklandı.