1 Nisan 2019 Pazartesi

Zeyfeoğlu ailesi yeni bir hak ihlali ile karşı karşıya

1 Nisan 2019 
Osmaniye’de tutuklu bulunan Zeyfeoğlu ailesi yeni bir hak ihlali ile karşı karşıya. Babasının cenazesine katılmasına izin verilmeyen Sercan Zeyfeoğlu’ndan şimdi de bir tercih yapması istendi: Ya hapisteki ailenle görüşebilirsin ya da dışarıdakilerle!




Sercan Zeyfeoğlu bir yıl önce tutuklandı. Ardından eşi Zeynep Zeyfeoğlu ve 2,5 yaşındaki oğlu Hakan 21 Mart 2019’da Osmaniye Toprakkale Cezaevi’ne konuldu. Anne, baba ve çocuk artık aynı cezaevinde kalıyor.

28 Mart 2019’da Sercan Zeyfeoğlu’nun, akciğer kanseri babası Süleyman Zeyfeoğlu hayatını kaybetti. Babanın ölmeden önce tek söylediği dünya gözüyle oğlunun çıktığını görmekti. Oğlunun tahliyesini göremeden gelini ve torunundan da haksız, hukuksuz yere mahrum bırakıldı.

Abla Sibel Zeyfeoğlu, kardeşinin cenazeye katılması belgeleri hazırlayıp cezaevi yönetimine teslim etti. Ama savcılık Sercan Zeyfeoğlu’nun babasına son görevini yapmasına izin vermedi.

İki gün önce, 30 Mart Cumartesi ise yeni bir gelişme oldu. Abla Sibel Zeyfeoğlu yaşadıklarını gözyaşlarıyla anlatıyor:

“Her şey üst üste geldi. Babam vefat etti, savcılık kardeşim Sercan’ın cenazeye katılmasına izin vermedi. Ölüm günü kendi acımı unuttum, adliye ile cezaevi arasında koşturup durdum, belgeleri hazırlayıp teslim etmeme rağmen izin çıkmadı. Şimdi ise cezaevi kardeşime ve gelinimize bir tercih yapmalarını söylemiş. Görüş günlerinde ya dışarıdaki ailelerinizle görüşebilirsiniz ya da buradaki eşinle. İkisinden birini tercih et diyorlar. Yani bizimle görüşecekler ya da birbirleriyle. İtiraz etmişler, biz de itiraz edeceğiz. Daha ne kadar zulüm yapılabilir, daha ne kadar bir insana işkence edilebilir bilmiyorum…”

http://sevincozarslan.blogspot.com/2019/03/24-mart-2019-bir-anne-ve-bebek-daha.html