24 Eylül 2019 Salı

Görüş yolu yine ölüm yolu oldu: Baba ve 3 çocuğu hayatını kaybetti

24 Eylül 2019 
Görüşe giden bir aile kaza yaptı. Baba ve üç çocuğu öldü. Cezaevi yönetimi aile yakınlarını kaybeden tutukluyu, tepki gösterdiği gerekçesiyle hücreye attı.

Hakan Umuç ve çocukları Yusuf Kenan Umuç ve Yavuz Selim Umuç ile evlerinde (12 Eylül 2016). Üçüncü oğlu 1 yaşındaki Yunus Emre Umuç da kazada hayatını kaybetti.
Bir aile daha görüş yolunda kaza geçirdi. Geçtiğimiz hafta sonunda kız kardeşinin Hatay’daki düğününe katılan Hicran Umuç Dalga, Rize Cezaevinde tutuklu bulunan eşi Lütfü Dalga’yı ziyaret etmek için pazar akşamı kızı, abisi, yengesi, erkek kardeşi ve üç yeğeni ile birlikte Hatay’dan yola çıktılar.

DEREYE UÇTU




Hicran Umuç Dalga’nın erkek kardeşi Fatih Umuç’un kullandığı 16 BLA 93 plakalı otomobil, Sivas Pınarbaşı-Şarkışla karayolunda dere yatağına devrildi.

Kazada araçta bulunanlardan abi Hakan Umuç (35) ve oğlu Yunus Emre Umuç (1) olay yerinde; yaralı diğer çocuklar Yusuf Kenan Umuç ve Yavuz Selim Umuç (9) da tedaviye alındıkları hastanelerde hayatını kaybetti. Hakan Umuç ve üç çocuğun annesi Aysun Umuç (32), Fatih Umuç (23), Hicran Dalga (32) ve kızı Sibel Erva Dalga’nın (3) hayati tehlikelerinin devam ettiği öğrenildi.

BOLD Medya‘nın ulaştığı bir aile yakını, kaza geçirenlerle ilgili şu bilgileri verdi:

“Hicran Umuç Dalga Karslı. Eşi Lütfü Dalga Trabzonlu. Lütfü bey, 3 yıldır Rize Cezaevinde tutuklu. Hep birlikte onu ziyarete gidiyorlardı. Hicran hanım kızkardeşini Hatay’a gelin verdiler. Birkaç hafta önce Kars’ta kına yapmışlardı. Geçen hafta sonu da Hatay’da düğünleri oldu. Düğüne Hicran Umuç Dalga, 3 yaşındaki kızı Sibel Dalga, Hicran hanımın abisi Hakan Umuç ve üç oğlu, Hakan beyin ve oğlanların annesi Aysun Umuç katıldı. Düğünden sonra pazar akşamı Hatay’dan yola çıktılar. Pazartesi sabahı Rize Cezaevindeki açık görüşe yetişmeye çalışıyorlardı.”

Yaralı olan Hicran ve Sibel Dalga’da çok fazla kırık olduğunu söyleyen aile dostları, tüm yaralıların Sivas Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığını belirtti.

Eşini ziyarete giden Hicran Umuç Dalga (32) ve kızı Sibel Erva) Dalga (3) kazada ağır yaralandı. Kazayı televizyondan öğrenen baba Lütfü Dalga, sinirlendiği ve tepki gösterdiği için Rize Cezaevinde hücreye konuldu.


HÜCREYE KONULDU

15 Temmuz’dan sonra tutuklanan polis memuru Lütfü Dalga 3 yıldır Rize Cezaevinde bulunuyor. 7,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Dalga, dosyası Yargıtayda. Ailesinin kaza geçirdiğini televizyondan öğrenen Lütfü Dalga’ya bir darbe de cezaevi yönetiminden geldi. Ailesinden de kimseyle görüştürülmeyen Dalga’nın verdiği tepki üzerine cezaevi yönetimi, hücre cezası verdi. Dalga koğuşundan çıkartılarak hücreye kondu.

KATILDIKLARI DÜĞÜNÜN FOTOĞRAFI



Hastanelerde tedaviye alınan yaralılar Fatih Umuç (23), Aysun Umuç (32), Hicran Dalga (32) ve Sibel Erva Dalga’nın (3) hayati tehlikelerinin devam ettiği öğrenildi. Bu arada, kaza sırasında araçtan fırlayan Umuç ailesine ait düğünde çekilmiş bir fotoğraf da dikkati çekti. Dere yatağına yuvarlanan araç çekici yardımıyla çıkarıldı. Kaza ilgili soruşturma başlatıldı.

Arabayı kullanan Fatih Umuç da kazada ağır yaralandı. 
KAZADA HAYATINI KAYBEDEN HAKAN UMUÇ VE ÇOCUKLARININ FACEBOOK FOTOĞRAFLARINDAN


67 yaşındaki tutuklu kalp krizi geçirdi, tahliye edilmedi, şimdi kalp ameliyatı olacak

24 Eylül 2019 
4 gün önce Dinar Cezaevinde kalp krizi geçiren Ramazan Kuru’nun (67) durumu ciddi. Anjiyoya cevap vermeyen hasta tutuklu bugün kalp ameliyatı olacak.



19 Eylül 2019 perşembe günü Dinar Cezaevinde kalp krizi geçiren Ramazan Kuru (67), 4 gündür Denizli Devlet Hastanesinde yoğun bakımda kalıyor.

Krizin ardından hemen anjiyo yapılan Kuru, yarın kalp ameliyatına girecek. Savcılık izniyle bugün ailesiyle görüşen Ramazan Kuru’nun durumu oğlu Metin Kuru anlattı:

“Bu sabah babamı ziyaret ettik. Yanında 5 dakika kaldık. İyi görünüyordu, ayaktaydı, şuuru yerindeydi. Doktoru ameliyat edeceklerini söyledi. Perşembe akşamı fenalaşınca ambulansla direkt hastaneye kaldırmışlar. Bizim durumdan cuma günü haberimiz oldu. Karnında şişlik, terleme vs hissetmiş. Bir gün önceden de ağrı vardı, ben hissediyordum, dedi. 2-3 damarı anjiyoya cevap vermeyince yarın by-pass olacak. Ameliyattan sonra tahliye olması için hukuki başvurumuzu yapacağız. Babam kalp ameliyatı olacak. Bakıma ihtiyacı var, tek başına cezaevinde kendisine bakamaz.”

9 YIL 9 AY HAPİS

Tenkil sürecinde 27 Temmuz 2016’da gözaltına alınıp 3 gün sonra tutuklanan Ramazan Kuru, Afyon 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 9 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Cezası Yargıtay tarafından Şubat 2019’da onaylanan Ramazan Kuru, örgüt üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanmıştı. Afyon’un Çay ilçesinde esnaflık yapan Kuru, zirai ilaç tarım aletleri alıp satıyordu.

5275 Sayılı Ceza İnfaz Kanunu’na (CİK) göre cezaevinde tek başına yaşamını sürdüremeyen hastaların iyileşene kadar cezalarının ertelenmesi ve tahliye edilmesi gerekiyor. Kanunda şöyle deniliyor: “Maruz kaldığı ağır bir hastalık veya engellilik nedeniyle ceza infaz kurumu koşullarında hayatını yalnız idame ettiremeyen ve toplum güvenliği bakımından ağır ve somut tehlike oluşturmayacağı değerlendirilen mahkûmun cezasının infazı üçüncü fıkrada belirlenen usule göre iyileşinceye kadar geri bırakılabilir.”