16 Temmuz 2014 Çarşamba

Bu ödülü almak onur verici

16 Nisan 2014
Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nü alan Zeliha Berksoy:
Bu ödülü almak onur verici
Sabancı Vakfı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları işbirliğiyle düzenlenen 16. Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, önceki gün Seyhan Nehri kıyısında yapılan açılış töreniyle başladı. Tiyatro sanatının gelişmesine katkıda bulunan ustalara saygı duymak amacıyla 2005’ten bu yana her yıl verilen “Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü”nün bu yılki sahibi, tiyatro ve sinema sanatçısı Prof. Zeliha Berksoy oldu. Berksoy'a ödülü Sabancı Vakfı Mütevelli Heyet Başkan Güler Sabancı tarafından takdim edildi.

Berksoy, ödülünü aldıktan sonra “Yaşam boyu onur ödülü almak tabii ki çok büyük bir onur. Değerli işadamı Sakıp Sabancı'nın ölümünün 10. yılında böyle bir ödülün bana denk gelmesi de ayrıca bir onur. Geriye dönüp baktığımda arkamda 49 yıl var. Onun ağırlığı ile insan kendini daha bir yükselmiş ve hazmetmiş gibi hissediyor. İçiniz rahatlıyor, vicdanınız rahatlıyor. Ben bunu hak ettim, diyorsunuz. Hatırlanmak insanı çok mutlu ediyor.” dedi.
Zeliha Berksoy’a ödülü, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Güler Sabancı tarafından takdim edildi. Açılış gecesi, Fransız Ilotopie’nin gösterisiyle sona erdi.
Son beş yılda Seyhan Nehri'nde düzenlenen görkemli gösterilerle açılan Adana Tiyatro Festivali, bu yıl Fransız şov tiyatrosu Ilotopie'nin masal gibi gösterisine şahitlik etti. Ateş şovu ve havai fişekler eşliğinde başlayan gösteride “Rüya” ve “Lunapark” temalı iki farklı geçit seremonisinde rengarenk karakterler, Seyhan Nehri'nde geçiş yaptı. Rüya seremonisinde; mitolojik figürler, şövalyeler, palyaçolar boy gösterirken, Lunapark seremonisinde ise günlük yaşamdan komik ve eğlenceli kesitler sunuldu. Havai fişekler eşliğinde biten gösteriyi, Seyhan Nehri kıyılarını dolduran binlerce izleyici coşkuyla izledi. 16 Mayıs'ta sona erecek 16. Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali'nin oyun programına www. adanadt.gov.tr'den ulaşılabilir.

HABERİN SAYFAMIZDAKİ GÖRÜNÜMÜ