27 Temmuz 2019 Cumartesi

Emine Mert ve kızı İkra'dan güzel ve sürpriz bir haber

27 Temmuz 2019 
Polisin gözaltına almak için doğumhane kapısında beklediği Emine Mert ve bebeğinden sürpriz  ve güzel bir haber var.


29 Temmuz 2019 pazartesi sabahı ifadeye götürülmesi beklenen Emine Mert, 27 Temmuz 2019 akşamı hastane odasında alınan ifadesinden sonra denetimli serbestlikle bırakıldı.

Telefonla görüştüğümüz Emine Mert, "Akşam üzeri bayan bir memur geldi. İfademi alacaklarını söylediler. 'Pazartesi alacağınızı söylemiştiniz, neden öne alındı' diye sordum. 'Süreci hızlandıralım, sizin için sıkıntı olmasın' cevabını verince benim için de sürpriz oldu" ifadelerini kullandı.

Polisler gittikten sonra doktorunun geldiğini ve "Kendinizi iyi hissediyorsanız, bir sıkıntı yoksa çıkabilirsiniz" dediğini aktaran Mert, "Ben de bebeğim de iyiyiz. Kalmak istemedik, evimizde daha iyi olacağız" dedi.

Bebeğiyle evine dönen lohusa anne, "Destek olan herkese çok teşekkür ederim. Mutluyum. Bir sıkıntımız vardı, geçti. Şu anda bebeğimi alıp eve gitmek her şeyden daha güzel" diyerek duygularını dile getirdi.

Emine Mert, 25 Temmuz 2019 Perşembe akşamı 20.00’de Uşak Özel Öztan Hastanesinde doğum yapmış ve kızı İkra'yı dünyaya getirmişti. Hastaneye kayıt olur olmaz polisler lohusa anneyi gözaltına almak için doğumhane kapısında dayandı. Sosyal medyada büyük tepki çeken bu olaya her kesimden büyük bir destek geldi.
İkra Mert'in doğduğu an kapıda polisler bekliyordu.


Sezaryen nedeniyle Emine Mert’in durumunun iyi olmadığını belirten doktor, polislerin anne ve bebeğini gözaltına almasına karşı çıkmış, “Annenin ifadesini alıp geri getirmeniz gerekiyor” demişti. Bunun üzerine polisler, anneyi götürmek istememişti. Pazartesi günü yeni doğum yapan kadını, adliyeye götürmek için geleceklerini söyleyip hastaneden ayrılmışlardı.


15 Temmuz'dan sonra pek çok lohusa kadın Cemaat soruşturmaları kapsamında hastanede gözaltına alındı, ifade vermek için adliyeye götürüldü.

Örgüt üyeliği suçlamasıyla hakkında aarama kararı çıkartılan Emine Mert'in ise hastanede ifade alınıp serbest bırakılması annelere bir nebze de olsa umut oldu. Böylece bir anne ve bebek hapse girmekten kurtuldu.

5275 Sayılı Ceza İnfaz Kanunu 16/4 maddesine göre hamile kadınlar gözaltına alınamaz, tutuklanamaz, cezalarının doğumdan itibaren 6 ay ertelenmesi gerekiyor. Bu kararla polis kanunu uygulamış oldu.

Mutluluğu gözlerinden okunan ev hanımı Emine Mert (30), sosyal medyada kendisine destek olan herkese çok teşekkür ediyor.



MİLLETVEKİLİ GERGERLİOĞLU'NDAN SERT TEPKİ

Türkiye’de sıradan hale gelen bu zulmü Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu duyurdu. Gergerlioğlu 27 Temmuz 2019 gece yarısı attığı tweet’te şunları yazdı:

“Yine bir lohusa anne ve bebek! Yeni Türkiye’nin değişmez tablosu! 1 günlük bebeği gözaltına almak için polisler kapıda bekliyor. Emine Mert dün Özel Öztan Hastanesinde doğum yaptı. Polisler gözaltına almak için bekliyor.”



https://twitter.com/gergerliogluof/status/1154891490587480064?s=20