20 Nisan 2019 Cumartesi

BEN SENİN ADINI YAŞADIĞIM ADALETSİZLİĞE DERMAN OL DİYE ÖMER KOYDUM!

20 Nisan 2019 
Türkiye’de 15 Temmuz’dan sonra binlerce insanın hukuksuz gerekçelerle gözaltına alındığı ve tutuklandığı süreçte en büyük acımasızlık çocuklara yapılıyor. Yaklaşık 700 bebeğin annesi ile birlikte cezaevinde tutuklu bulunduğu sürece 8 aylık Ömer Asaf bebek de eklendi. 2 yıldan fazla açıkta bekleyen anne öğretmen Fatma Erden, 2 ay önce görevine iade edilmişti. Polisin davet üzerine ifade vermeye gittiğinde tutuklandı.
Bir anne ve bebek daha cezaevine girdi. Kütahya'da yaşayan Fatma Erden ve 8 aylık oğlu Ömer Asaf 17 Nisan'da tutuklanarak Kütahya E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Telefonla görüştüğüm baba Necip Erden tutuklanma nedenini ve olayın nasıl geliştiğini şöyle anlattı:

"17 Nisan Perşembe günü evimize bir tebligat geldi. İfade vermeye çağrıyorlardı. 14.30'da Kütahya Adliyesi'ne gittik. Bir kişi daha vardı ifadeye gelen. Onu bekledik biraz. 16.10 gibi ifadesi alınmaya başladı, 17.30'de tutukladılar. Tutuklanma nedeni eşimle aynı okulda çalışan iki öğretmen kendi aralarında konuşuyorlar, bizim eve oturmaya geleceklerini ve adresimizi yazmışlar. 2015 yılının ekim ayında olmuş bu konuşma. Bunu suç saydılar."

15 Temmuz'da sonra Valilik kararı ile açığa alınan Fatma Erden 30 ay bekletildikten sonra iki ay önce görevine geri dönmüştü. Köprüören Tek Termik Ortaokulu'nda Teknoloj ve Tasarım Öğretmeni olarak görev yapıyordu.

Kendisinin de 13 Şubat 2017'de Bylock iddiasıyla tutuklandığını ifade eden matematik öğretmeni Necip Erden, "İçerik bulamadıkları için 18 Ekim 2017'de tahliye edildim. 31 Ocak 2018'de de 6 yıl 3 ay hapis cezasına verildi. Dosyam Yargıtay'da. Şu an çocuğumuzun içeride olması en büyük sıkıntımız."

Tutukluluğa itiraz için Tavşanlı Sulh Ceza Mahkemesi'ne eşi ve kendi iki ayrı dilekçe veren Fatma Erden'in ilk mahkemesi Kütahya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 16 Mayıs'ta görülecek.

BEN SENİN ADINI YAŞADIĞIM ADALETSİZLİĞE DERMAN OL DİYE ÖMER KOYDUM!

"Biz oğlumu parke üzerinde bile emekletmeye kıyamazken şu anda betonun üzerinde emeklemek zorunda. Hepimizin günahı olabilir ama 8 aylık bir çocuğun suçu ne! Oğluma adil olsun diye Ömer, iyi bir yönetici olsun diye Asaf adını verdim. Şu an oğlum adaletsizliği iliklerine kadar yaşıyor!" diyen Necip Erden oğluna ve annesine yazıp postaladığı ilk mektubu gönderdi:

Ömerime...

Adaletten adı olup adaletsizlikle yargılanan 8 aylık Ömerime... Hiç suçu olmayan, safa, pak, temiz olan Ömerime... Ayrı düşmek de varmış oğlum, o kısacık yaşantında ayrı kalmak da...

Ben senin adını yaşadığım adaletsizliğe derman ol diye ÖMER, Hz. Süleyman'ın hükmettiği her şeye vezir olan iyi bir yönetici olasın diye ASAF koydum. Ömer Asafım...

Gün gelip baban ve daha nicelerinin yaşadığı bu adaletsizliği giderecek bir yönetici olasın diye be oğlum... Ama o büyük isminle şimdi parmaklıklar arkasında küçük yüreğinle adaletsizliği her nefesinden hissediyorsun.

Annenle senin parke üzerinde emeklemene kıyamazken şimdi beton üstünde emeklemek zorundasın be oğlum.

Oğlum kıyamam, bilirim annen senin meleğin, sana halı da olur kilim de. O melek seni yere kondurmaz oğlum. 


Yarim razıyım müebbet yatmaya, yeter ki siz çıkın, siz kalmayın yaricim. Koca dünya 8,5 ay yattığım o küçücük koğuştan daha da dar. Nefesim olun, tez vakitte gelmeniz dileğiyle.

Bekliyorum sizi babam...
Bekliyorum. 


 
Necip Erden: Oğlum bu kalemi adı gibi var olabilmek için, adalet için tutacaktı.