12 Şubat 2020 Çarşamba

Üç operasyon geçiren hasta tutuklu cezaevine gönderildi

12 Şubat 2020 
15 gün önce hastaneye kaldırılan hasta tutuklu Kadir Çeç, anjiyo, by-pass ve kalp kapakçığı operasyonları geçirdikten sonra tekrar hapse gönderildi.



27 Ocak 2020’de avluda bayılınca hastaneye kaldırılan KHK’lı öğretmen Kadir Çeç, 15 gün içinde 3 operasyon geçirmesine rağmen pazartesi taburcu edilerek tekrar cezaevine gönderildi.

53 yaşındaki Çeç, ilk önce önce anjiyo oldu. Daha sonra 3 Şubat 2020 Pazartesi günü iki operasyon daha geçirdi. Tıkalı olan üç kalp damarı açıldı. Yani by-pass yapıldı. Doktorların ifadesine göre artık işlevini kaybeden ve kireç bağlayan kalp kapakçığı da aynı gün değiştirildi. İki önemli kalp ameliyatından sonra dün taburcu edilen Kadir Çeç, bir süre cezaevinin revirinde kalacak.

4 GÜN KELEPÇE TAKTILAR


Kadir Çeç’in Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesinde geçirdiği 15 günü eşi Aysel Çeç BOLD’a anlattı:

“Doktor uğraştı, hastamın yoğun bakıma yakın bir yerde olmasını istiyorum dedi. Ondan sonra mahkum odasına değil de yoğun bakımın yanındaki bir odaya aldılar. Üç damarı tıkalı olduğunu söylediler. Kapakçık çok berbat durumdaymış. Kireçleşmiş taşlaşmış, onları temizlemişler. Yıpranmış. Yattıktan sonra, kalkamayabilirdi, dediler. Oysa hiçbir şikayeti yoktu. Belirtisi de yoktu. Nefesi tıkanmazdı. İki ay önce avluda düşüp bayılmış. Cezaevi doktoru zayıflıktan olduğunu söyleyip dahiliyeye sevk ediyor. Bir ay sonra dahiliyeden randevu alınabiliyor ancak. Dahiliye gidince kendisi kalp damar bölümüne de görünmek istediğini söylüyor ve o şekilde ortaya çıkıyor. Başında 2 asker, 1 komutan, bir gardiyan vardı, tuvalete bile onlarla beraber gitmek zorunda kaldı. Ameliyattan sonra ilk iki gün değil ama diğer dört gün yatağa kelepçelediler. O kelepçe onu çok rahatsız etti. Kolu halka halka morarmıştı. Geceleri rahatsız olmuş.”

DOSYASI YARGITAY’DA

Cemaat soruşturmaları kapsamında 19 Eylül 2018’de tutuklanan Kadir Çeç 16 aydır Uşak Cezaevinde. Örgüt üyesi olduğu gerekçesiyle 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Çeç’in dosyası Yargıtay’da bulunuyor. 26 yıl hem tarih öğretmenliği hem de idarecilik yapan Çeç, evli ve 2 çocuk sahibi.











Aysel Çeç, koronavirüs nedeniyle yeni çıkacak infaz yasasının tüm tutukluları kapsaması için çağrıda bulundu.