3 Mayıs 2014 Cumartesi

Usta ve öğrencileri aynı sergide

3 Mayıs 2014
 Hat ve tezhip sanatçısı Muhammet Mağ ve 14 öğrencisinin eserlerinin yer alacağı “Noktadan Renklere Yolculuk” sergisi, 16 Mayıs’ta Kumbaracı4 Türk İslam Eserleri Sanat Galerisi’nde açılacak.
İki yıl önce Türk-İslam eserleri sanat galerisi olarak kurulan Kumbaracı4 Türk İslam Eserleri Sanat Galerisi, 17 Mayıs-17 Haziran tarihleri arasında 'Noktadan Renklere Yolculuk' isimli özel bir sergiye ev sahipliği yapacak. Hat ve tezhip sanatçısı Muhammet Mağ'ın 6 farklı şehirde yetiştirdiği 14 öğrencisi ve kendi eserlerinin yer alacağı sergi, 16 Mayıs'ta saat 19.00'da açılacak.

İstanbul, Bursa, Eskişehir, Çanakkale, Adıyaman ve Ankara'da yetiştirdiği öğrencileri ile birlikte bir sergi yapıyor olmanın kendisi için çok önemli olduğunu belirten hat ve tezhip ustası Muhammet Mağ: “Çağları aşan birikimle yoğrulan medeniyetimizin sanat üslubu birçok klasik dönem içeriyor ve bugün ucu açık bir süreçte varlığını sürdürüyor. Tüm bu dönemler boyunca İstanbul, Türk-İslam sanatlarının en önemli merkezlerinden biri oldu. Bugün kadim kökleri olan ve kaybolmamış olan bu sanatlarımız, Anadolu'dan merkeze doğru gayretli bir hareket içinde. Sergi, bu anlayıştan hareketle klasik usullere bağlı kalarak geleneği geleceğe taşımayı amaçlıyor. Ayrıca Anadolu gençliğinin sanat ve estetik anlayışını ve yansımalarını taşıyan bir sergi olma özelliği taşıyor.” dedi.

Sergiye, Neslihan Duran ve Elif Birkan Bursa'dan, Merve Aydoğan Olgun, Hilal Güçlü, Elif Özkan, Esra Özkan, Yasemin Özçelik Kadıoğlu, Şükran Kaygusuz ve Semra Şahsuvaroğlu Ankara'dan, Yavuz Albayrak Adıyaman'dan, Firdevs Yağcı Eskişehir'den, Elif Güleroğlu Canbay, Kübra Zencer, Hacer Bingöl İstanbul'dan, Mürüvvet Avcı Bilgin Çanakkale'den katılıyor. 0 (212) 243 06 84

HABERİN SAYFAMIZDAKİ GÖRÜNÜMÜ