30 Mayıs 2019 Perşembe

Cezaevinde akıl sağlığını kaybeden öğretmen Harun Karateke yine Bakırköy’e yatırılamadı

30 Mayıs 2019 
Cezaevinde akıl sağlığını kaybeden, Bakırköy’de yer yok diye geri hapishaneye gönderilen öğretmen Harun Karateke, dün tekrar Bakırköy’e gönderildi, tekrar yer yok dendi.

Cezaevinde akıl sağlığı kaybeden Harun Karateke, durumu ciddi olmasına rağmen yer yok diye iki haftadır hastaneye yatırılamıyor. 8 aydır bulunduğu Bolu T Tipi Cezaevi yönetimi tarafından dün ikinci kez Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne götürülen Karateke, yer yok diye, tekrar cezaevine götürüldü. İki haftada aynı durum ikinci kez gerçekleşti.

5275 Sayılı Ceza İnfaz Kanunu’na göre hasta tutuklularla ilgili maddeler açık olmasına rağmen genç öğretmen Harun Karateke, tedavisine başlanması gerekirken sürgün gibi yollarda gezdiriliyor.

TEDAVİYE BAŞLANSA DÜZELECEK GİBİ AMA…

Cezaevi Savcılığı’ndan ellerine bugün bir dilekçenin ulaştığını ve doktor kurulu ile Adli Tıp raporlarının Ramazan Bayramı’ndan sonrasına kaldığını söyleyen ablası Sümeyra Karateke Çetin: “Bugün (30 Mayıs 2019) telefon görüşmemiz vardı Harun ile. İstanbul’a gittiğinin farkındaydı ama anlattıkları doğru mu orasını bilmiyorum. Verdiği cevaplar çocuk gibi hemen üzülüyor, hemen mutlu oluyor. Biraz daha iyiydi ama. İlk defa salı günkü açık görüşte 45 dakika kaldı yanımızda. Aslında tedavisine başlansa düzelecek gibi ama düzeni yok. Bugün revirden savcının dilekçesi geldi. Bayramdan sonraki pazartesi rapor için uğraşacağız diyorlar. Kardeşim hastalanalı 1 ay oldu bugün. Doktor raporlarının bitmesi daha 15 gün sürermiş, sonra Adli Tıp süreci.. Yani bir ay daha önümüzde bizi bekleyen bir süreç var. Eğer Adli Tıp onaylarsa tahliye edilebilecek kardeşim. Durumu ortada ama ne olacağını bilmiyoruz” dedi.