3 Temmuz 2013 Çarşamba

Ömer Faruk Tekbilek’ten Ramazan ilahisi

 3 Temmuz 2013
Ömer Faruk Tekbilek 8 Temmuz’da Gaziosmanpaşa’da, 13 Temmuz’da Bursa Merinos Parkı’nda konser vermek üzere Türkiye’ye gelecek. Maille görüştüğümüz sanatçı, sürpriz yaptı ve yeni albümü için yazdığı, bestesi de kendisine ait olan ‘Adem’ adlı ilahinin sözlerini albüm yayınlanmadan önce Zaman Kültür-Sanat ile paylaştı.
Dünyaca ünlü sanatçı Ömer Faruk Tekbilek, Amerika'da yaşamasına rağmen ülkesiyle bağlantısını hiçbir zaman koparmıyor. Her fırsatta gelip hem ailesi ve dostlarıyla hasret gideriyor, hem de hayranlarıyla buluşuyor. Tekbilek yine böyle bir buluşma için Ramazanda Türkiye'de olacak. İstanbul ve Bursa olmak üzere iki şehirde konser verecek.
    Maille sorularımıza cevap veren Tekbilek, düşüncelerini “Hâlâ 11 yaşımdaki tazelikle çocukluğumu yaşayıp, hâlâ her gün yeni bir şey öğrenmenin verdiği şevk ile öyle bir idrake geldim ki; müzik yapmak ve bir enstrüman çalmak aslında insanın kendini bedenen ve ruhen tanıması yönünden en verimli, en direkt ve özümüzle bizi bağladığı için çok da kutsal bir yolmuş… ‘Müzik, titreşimin sanatı ve ilmidir.' tarifi her geçen gün kendini daha çok açıyor, tanıtıyor. Yaratıp Nasip Eden'e sonsuz şükür doluyum.” cümleleriyle ifade ediyor.
    Yeni albümü için çalışmalarını sürdürdüğünü ve şimdilik 8 melodi ortaya çıktığını söylüyor sanatçı ve bize bir sürpriz yaparak diyor ki, “Hamd olsun yeni bir lütuf ile bir ilahi yazdım. Şu içinde bulunduğumuz zamana ve her an için geçerli olan bir durumu anlattığı için sizinle paylaşmak istedim. İnşallah nasipse albümün açılış parçası olacak.” diyor.

Tekbilek’in yeni albümünde yer alacak, 

söz ve müziği kendisine ait olan Adem (İlk Hikâye) adlı ilahinin sözleri:
Adem ile dile geldin sırlarını söyledin
Havva ile nesil verip bizde visal eyledin
Habil Kabil kardeş oldu bize misal eyledin
İnsanlığın fıtratını apaşikar eyledin.
Sultanım, Efendim, Subhanım…
Habirsin, Kerimsin, Rahmanu-r Rahim
Tevvabsin, Settarsin, Gafur-ur Rahim
Senin değil BENİM deyip BİZ demeyi unuttuk
Gönlümüzde yeşerecek aşk bağını kuruttuk
Kalbimizden gelen sesi dinlemeyip uyuttuk
Nefsimizin arzusunu Rabbimizle bir tuttuk

HABERİN SAYFAMIZDAKİ GÖRÜNÜMÜ