30 Nisan 2019 Salı

İnşaatta düşüp hayatını kaybeden KHK’lı Kazım öğretmen beraat etti

30 Nisan 2019
Üç ay önce inşaatta düşüp hayatını kaybeden KHK'lı öğretmen Kazım Kurnaz (34), hakkında açılan 'terör örgütüne üye olmak' suçlamasından beraat etti.




1 Şubat 2019'da Düzce'de çalıştığı inşaatın asansör boşluğuna düşerek hayatını kaybeden coğrafya öğretmeni Kazım Kurnaz, Bank Asya hesabı ve AKTİF SEN'e üye olduğu için hakkında açılan 'terör örgütü üyesi olmak' suçlamasından bugün beraat etti.

Türkiye'nin farklı şehirlerinde 10 yıl coğrafya öğretmenliği yapan Kurnaz, 15 Temmuz'dan sonra KHK ile ihraç edilmiş, darbe girişiminden üç gün sonra da ifadeye çağrılmıştı. İfade sırasında maruz kaldığı muamele yüzünden psikolojisi bozulan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Kurnaz hakkında açılan 'terör örgütü üyeliği' davasından sevindirici karar çıktı ama artık çok geç.

Hayatta olsaydı göreve iade edilecek olan Kurnaz ne beraatını görebildi ne de sevinebildi. Ailesi de hala yaslı. Abisi Tarık Kurnaz, "Kardeşim geri gelir mi ki... Tek dileğim artık buralardan gitmek, o güne kadar hep onun yasını tutacağım." dedi.

Abisi Tarık Kurnaz'ın Bold Medya'ya gönderdiği kararda şöyle deniliyor:

“Sanıklar Abdullah Kesmen, Hasan Yamanoğlu, Kazım Kurnaz, Mevlüt Yaşar yönünden yapılan inceleme neticesinde: Her ne kadar İlk Derece Mahkemesince adı geçen sanıkların FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme suçunu işlediğinden bahisle cezalandırılmalarına karar verilmiş ise de; sanıkların Asya Katılım Bankasında açılmış hesaplarına ait hesap hareketleri incelendiğinde; sanıkların işlemlerinin rutin bankacılık işlemleri olduğu; sanıkların örgütün sözde liderinin talimatıyla hareket ettiklerine dair mahkumiyetlerine yeterli delilin bulunmadığı, sanıkların örgüt ile irtibatlı ve iltisaklı dernek ve sendikaya üye olmalarının tek başına örgüte üye olma ya da üye olmamakla birlikte yardım etme suçu için yeterli değil olmayacağından, sanıklar Abdullah Kesmen, Hasan Yamanoğlu, Kazım Kurnaz, Mevlüt Yaşar'ın üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair mahkumiyetlerine yeterli, her türlü şüpheden arınmış, somut ve inandırıcı tam bir vicdani kaanate ulaşılamadığı, bu nedenle 'şüpheden sanık yararlanır' evrensel ilkesi gereğince sanıklar Abdullah Kesmen, Hasan Yamanoğlu, Kazım Kurnaz, Mevlüt Yaşar'ın atılı suçtan ayrı ayrı beraatlerine karar verilmesi gerektiği anlaşılmakta...” 


UYAP EKRANINDAN ÇEKİLEN BERAAT KARARI 


En son Samsun Vezirköprü Ahmet Faik Edis Kız Anadolu Lisesinde öğretmenlik yapan Kurnaz, KHK ile ihraç edilince inşaatlarda çalışıp hasta annesine ve engelli kardeşine bakıyordu. Bir yandan da vefat eden babasından kalan kredi borcunu ödüyordu. Özel okullarda bile iş bulamamıştı.
Öğrencileri tarafından çok sevilen Kazım öğretmenin hikayesini 6 Mart 2019'da yayınlamıştık.
Önce ihraç sonra da terörist ilan edilen Kazım Kurnaz'ın yaşadıkları hiç unutulmayacak.

https://sevincozarslan.blogspot.com/2019/03/kazm-ogretmenin-hikayesi-ihrac-edildi.html