11 Ağustos 2019 Pazar

Şekeri 400’e fırlayan hasta arife günü tutuklandı

11 Ağustos 2019 
Dün gözaltına Ahmet Doğan, sağlık kontrolü için götürüldüğü hastanede şekeri 400’e çıkmasına rağmen tutuklanıp cezaevine gönderildi. Ailesi, “Eşimden dünden beri haber alamıyorum. Ne halde, hangi cezaevinde bilmiyorum.” dedi.


Ağır şeker hastası Ahmet Doğan (44), dün öğlen saatlerinde Kahramanmaraş Andırın Yeşilova’da gözaltına alındı. Sağlık kontrolü için götürüldüğü hastanede, stres ve sıkıntıdan şekeri 400’e çıkan hasta yine de tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Eşi E. Doğan, “Eşimden dünden beri haber alamıyorum. Hem Kahramanmaraş Cezaevini, hem de Osmaniye Cezaevini aradım. Bilgi veremeyiz, mesai başlayınca arayın dediler. Mesai perşembe günü başlıyormuş. O güne kadar nasıl bekleyeceğiz, eşim nerede, ne halde bilmiyorum.” dedi.

KURBANLIK ALMAYA GİDİYORDU

Cemaat soruşturmaları kapsamında Ocak 2017’de tutuklandıktan sonra 5 Ekim 2017’de denetimli serbeslikle bırakılan muhasebeci Ahmet Doğan, yaklaşık 1,5 yıldır ailesiyle memleketi Osmaniye Kadirli’de yaşıyordu.

Mahkemesi devam eden Doğan her cumartesi imzasını atıp hayata tutunmaya çalışıyordu. 1,5 ay önce mahkemesi sonuçlandı ve 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Eşi, “Eşim dün imzasını kullandı. Kurbanlık almak için kasabaya gitti. Yol kontrolünde jandarma tarafından tekrar tutuklandı. Yani bir saat önce imzasını atan eşimi, sanki kaçakmış gibi bir saat sonra tutukladılar. Neden teslim olmadım demişler bir de. Tutuklanma kararı bize gelmedi. Eşime kaçak muamelesi yapıldı, bu doğru değil.” ifadelerini kullandı.

BİR FABRİKADA İŞ BULDU, ÇALIŞTIRMADILAR

Elazığ Cezaevinde 10 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan Ahmet Doğan memleketinde bir iplik fabrikasında iş buldu ancak bir ay çalışabildi. Eda Doğan, tutuklanıp bırakılan insanların toplumdan tamamen tecrit edildiğini ve çok zor süreçler yaşadığını ifade ediyor:

“Kadirli’de bir iplik fabrikasında işe girdi eşim. Orada muhasebeye bakıyordu. Bir ay sonra çıkarıldı. İŞKUR’dan aradılar. Fetö davasından tutuklandığın için seni çalıştıramayız dediler. Hiç kolay geçmiyor bu süreçler. Herkesin bunlara duyarlı olması lazım.”

9 ve 5 (ikiz) yaşlarında üç çocuğu bulunan Doğan ailesi, bayram arifesinde zulme maruz kalan yüzlerce mağdur aileden biri. Türkiye’de birçok aile bayramı bu şekilde geçiriyor.