9 Aralık 2019 Pazartesi

Tutukluyken gözaltına alındı!

9 Aralık 2019 
 Muş’ta Aziz Nesin hikayelerini aratmayan olay yaşandı. Yurt müdürü olduğu için tutuklanan Zuhal Dural’ı polisler koğuşunu basıp kelepçeleyerek gözaltına aldı.

Dört çocuk sahibi Zuhal-Nail Dural çifti, 15 Temmuz’dan sonra Cemaat soruşturmaları kapsamında tutuklanıp Muş E Tipi Kapalı Cezaevine gönderildiler. Sınıf öğretmeni Nail Dural hala aynı cezaevinde bulunuyor. Zuhal Dural ise 1,5 yıl önce, 6 yıl 3 ay hapis cezası verilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Fakat Muş Emniyet Müdürlüğü Zuhal Dural’ı o süreçte Cemaat soruşturmaları kapsamında hakkında tekrar soruşturma başlatıldığı için cezaevindeyken ikinci kez gözaltına aldı.


Zuhal Dural’ın kızı annesinin yaşadığı olayı şöyle anlattı:
“Annemi önce yurt müdürü olduğu için tutuklamışlardı. Annem çıktıktan sonra eve mahkeme kağıtları gelmişti. Neden bu kağıtlar geldi diye sormuştum. Annem de ‘Beni cezaevindeyken bir daha tutukladılar’ deyince şaşırmıştım. Nasıl tutukladılar dedim, hatta sizin gibi sordum; polisler cezaevine mi gelip aldılar diye. Evet, kelepçelediler ve o şekilde emniyete götürdüler diye anlatmıştı. Bu olayı biz de annem çıktıktan sonra öğrendik.”

İkinci tutuklama olayından sonra adli kontrol şartıyla bırakılan Zuhal Dural, Muş’taki evinde yaşıyor, devam eden mahkemelerini takip ediyordu. Fakat dün sabah yeniden gözaltına alındı.  Yine Cemaat soruşturmaları kapsamında, 5 ifadede adı geçtiği için hakkında üçüncü kez soruşturma başlatıldı. 45 yaşındaki Zuhal Dural hala Muş Emniyet Müdürlüğünde bekletiliyor.

3 ZIRHLI ARAÇ, 5 POLİS ARABASI

Yurt dışında okuyan Zuhal Dural’ın 19 yaşındaki kızı F.H. Dural, “Annem birinci davasından ceza almıştı, babamla dosyaları aynıydı. Babama da 9 yıl 8 ay verdiler. İkisinin de cezasını Yargıtay onaylanmıştı. Annemin ikinci davasının mahkemesi ise devam ediyordu. Dün sabah üçüncü kez aldılar. 3 zırhlı araç gelmiş, 5 polis arabası, galiba 35 polis varmış. Emniyet müdürleri de gelmiş, hepsi gelmişler. Beş buçuktan dokuz buçuğa kadar arama yapmışlar. Patates çuvallarını bile dökmüşler.” ifadelerini kullandı.

ÇÖLYAK HASTASI NİHAT SAİM ANNESİZ KALDI

Gözaltı sırasında kardeşinin annesinden ayrılamadığını ifade eden F.H. Dural, “Sonra götürmüşler annemi. Polisler sosyal hizmetleri aramışlar Nihat Saim’i almaları için. Komşularımızın ısrarı üzerine evde bırakmışlar. Anneannem 1 hafta sonra gidebilecek yanına. Abim, ben ve kardeşim yurt dışında okuyoruz. Nihat Saim daha 10 yaşında. Çölyak hastası. Özel beslenmeye ihtiyaç duyan bir çocuk. Annem serbest bırakılmalı. Onun bir suçu yok” diye konuştu.

Dural, 9 Aralık 2019’da akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Zuhal-Nail Dural çifti ve oğulları Nihat Saim.