29 Aralık 2019 Pazar

Göğsünde kitle bulunan anne ve 4 yaşındaki oğlu tutuklandı

29 Aralık 2019 
Bir anne ve çocuk daha tutuklandı. Göğsündeki kitlenin kansere dönüşme ihtimali bulunan Aslı Kişi (30) ve oğlu Murat (4) Bitlis Cezaevine gönderildi.


Manisa’da özel bir yurtta görev yapan Aslı Kişi, geçen hafta çarşamba günü Manisa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı. Eşi de tutuklu bulunan Aslı Kişi’nin tutuklanma haberini insan hakları savunucusu ve HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu bu akşam duyurdu.

Gergerlioğlu, “Eşi de tutuklu 4 yaş çocuk annesi, meme kanser hastası Aslı Kişi de Bitlis’te tutuklanmış. Ailelere çile çektirmek için her türlü kötülüğü yapıyorlar. Çocuk babaannede durmayınca cezaevine alınmış. Cezaevindeki çocukların hızla arttığı dünyanın tek ülkesiyiz, bu yıl hep böyleydi..!” dedi.

GEÇEN YIL GÖĞÜS AMELİYATI OLDU


BOLD Medya’ya konuşan aile yakınlarının verdiği bilgiye göre, Aslı-Sedat Kişi çifti, Manisa’da özel bir yurtta görev yapıyorlardı. Sedat Kişi, 15 Temmuz’dan 2 ay sonra tutuklanıp Bitlis Cezaevine gönderildi. Aslı Kişi ise çalışmadığı için Bitlis’e eşinin ailesinin yanlarına döndü. Normal hayatına devam eden Aslı Kişi, hakkında yakalama kararı çıkarıldığı için geçen hafta salı günü evinde gözaltına alındı. Bir gece gözaltında kaldıktan sonra 25 Aralık 2019 çarşamba günü tutuklandı.

Eşini yargılayan mahkeme heyetinin karşısına çıkan Aslı Kişi, sağlık durumuna dair bilgi vermesine ve 4 yaşında bir oğlu bulunduğunu belirtmesine rağmen cezaevine gönderildi. Göğsünde kitle olduğu için geçen yıl Tatvan’da özel bir hastanede ameliyat olan Aslı Kişi’deki kitlenin kansere dönüşme ihtimali bulunduğu doktoru tarafından kendsine söylendiği belirtiliyor.

OĞLU YEMEKTEN İÇMEKTEN KESİLDİ

Annesinden ayrıldığı için yemekten içmekten kesilen Murat, babaannesi ve dedesiyle durmadığı için 27 Aralık 2019 cuma günü annesinin yanına gönderildi. Böylece bir çocuk daha cezaevine girmiş oldu.

Cemaat soruşturmaları kapsamında tutuklanan Kişi çiftinden Sedat Kişi, 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Eşi ise bir ifadede adı geçtiği için örgüt üyesi olduğu iddiasıyla yargılanıyor.