29 Temmuz 2019 Pazartesi

AKP iktidarı bir bebeğin daha katili oldu!

29 Temmuz 2019 
Bir aydır Osmaniye'de tutuklu bulunan 3 aylık hamile Hanife Çiftçi cezaevinde bebeğini kaybetti. Çiftçi'nin karnında ölen bebeği bugün kürtajla alındı.



27 Haziran 2019'da Osmaniye'de tutuklanıp Osmaniye T Tipi Cezaevine gönderilen hamile tutuklu Hanife Çiftçi (36) bebeğini kaybetti. Daha önce 3 aylık bebeği karnında ölen, bir kez de düşük yapan Hanife Çiftçi, 15 kişilik koğuşta 43 derecede bebeğiyle birlikte yaşam mücadelesi veriyordu.

YATACAK YERİNİZ YOK' PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ!
Bu üzücü duyuran haberi TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi ve HDP Kocaeli Milletvelili Ömer Farukoğlu,

"Yatacak yeriniz yok! Bir kez daha iktidarın eline bebek kanı bulaştı! Hamile Hanife Çiftçi gözaltında kanaması olmasına rağmen tutuklandı, cezaevinde kanaması devam etti. Tüm çabalara rağmen tahliye edilmedi ve bugün kürtajla ana karnında ölen bebek alındı. Peşini bırakmayacağız." dedi.

https://twitter.com/gergerliogluof/status/1147280607422164993?s=20

CEZAEVİNE GÖNDERİLECEK!

Daha önce görüştüğümüz Hanife Çiftçi'nin eşi Salih Çiftçi'den eşinin son durumuyla ilgili bilgi aldık.

Çiftçi, "Bugün üçüncü ayını dolduran bebeğimiz anne karnında vefat etti. Eşim öğleden sonra kürtaj oldu. Eşimin sağlık durumu şu an çok iyi değil ama metanetlidir, düzelir inşallah. Saat 18.00 gibi tekrar cezaevine gönderilecek" dedi.

Çiftçi, 1 Temmuz 2019’da Osmaniye Cumhuriyet Savcılığına dilekçe yazarak hamilelik sıkıntıları yaşadığını, ara ara kanaması olduğunu ve cezaevi ortamının hamileliğini tehlikeye attığını belirtmişti.

Çiftçi’nin avukatı da Adana Adli Tıp’a verilmek üzere dilekçe yazarak müvekkilinin cezaevinin stresli ortamında kalacak durumda olmadığını açıklayıp heyet raporu talep etmişti. Ama bugüne kadar hiçbiri dikkate alınmadı ve bir kez daha iktidarın eline bebek kanı bulaştı.

https://sevincozarslan.blogspot.com/2019/07/9-temmuz-2019-2-aylk-hamile-hanife.html